Satın aldığı 444lü hat iflasa sürükledi


Müşteri temsilcilerinin de yer aldığı ve aylık kirası 57 bin TL olan iki katlı AVM’nin tanıtımı için 50 metrobüs hattı raketi, 10 adet minibüs giydirme, binlerce kartvizit, kitapçık ve davetiye bastıran Demirsoy, diğer taraftan kurumsal hat satın aldı ama daha sonra hattın meşhur bir operatör servisine tanımlandığını öğrendi. İlanlarda belirttiği numaranın faal olmamasından dolayı satmak ve sipariş işlemlerini gerçekleştiremeyen Demirsoy kısa sürede iflas etti. 4 milyon TL zarara uğrayan Demirsoy mallarını minik bir depoya taşıyarak hukuk mücadelesi başlattı. Telekomünikasyon firmasının mahkemedeki savunması ise şaşırttı.

“Beynimden vurulmuşa döndüm ”
40 takvim esnaf Erol Demirsoy’un Avcılar’da uğruna milyonlar harcadığı yatırımının hayal kırıklığına dönüşme süreci keza üzdü keza düşündürdü. Demirsoy içinde konut ve elektronik eşyalarının bulunduğu, müşteri temsilciliği bölümünün de yer aldığı AVM için satın aldığı kurumsal hattın kurbanı oldu. Mağdur esnaf 5 bin 100 metrekare AVM’den 450 metrekarelik depoya düştü. Yaşadıklarını, “Beynimden vurulmuşa döndüm ”sözleriyle anlatan Demirsoy; “Açılışımıza 20 gün kalmıştı. Mecidiyeköy’den bir arkadaşım aradı. ‘Erol telefon çalışmıyor, dalga mı geçiyorsun, hava olsun diye mi bu telefon numarasını yazdın’ dedi. Akabinde ben numarayı çevirdim gerçekte telefon kapalıydı. Benim haberim yok ben çalışıyor biliyorum” dedi.

“Toplu zararım 4 milyon”
Telefon hattının kapalı olmasından nedeniyle müşterilerin mağazaya ulaşamadığını sipariş ve satın alma işlemlerini vaktinde gerçekleştiremediğini söyleyen Demirsoy ; “Mağazada tip temsilcisi bölümü açtık, iki hanımefendi koyduk. Başlangıç ne süre oluyor, neler var diye çünkü alışveriş merkezinin tanınacak bir konuma gelmesi gerekiyor. Hattın çalışmadığını öğrendiğimde telekomünikasyon şirketine gittim. Baktılar ‘ 2 güne açılır ‘dediler. Açılışa bir hafta var. Ama maalesef açılmadı. Her Tarafta gittik her tarafta açılmadı. Müşteri temsilciliği bölümünü kaldırdık. Ondan bir ay daha sonra telekomünikasyon şirketinin İstanbul Bölge Müdürlüğünden bize geldiler. Diğer bir operatöre refere edilmiş dediler. ‘Bunu bize niçin sattınız madem’ dedim. Sizin masrafınızı verelim dediler ve bizden faturaları istediler. Faturalar Ankara’ya gitti. Kimse bizimle irtibata geçmedi. Bizde iş yerimizi kapattık, mağdur olduk. Şimdi hakkımızı arıyoruz. Toplu zararımızda 4 milyonun üzerinde ”dedi.

Telekomünikasyon firmasından şok savunma
Avukat Hasan Kocabey, söz konusu hatanın birimler arasındaki diyalog eksikliğinden kaynaklandığını belirterek müvekkilinin yasal sürecini şu sözlerle anlattı: “Sorun Genel Müdürlükle, aşağı müşterilerle kontrat yapan kişiler arasındaki diyalog eksikliğinden kaynaklanıyor. Duruşmada ilgili telekomünikasyon firmasının sözleşmeleri ve buna ilişkin olarak öteki doküman asıllarını göndermeleri istendi. Sahiden duruşmadan çok önce istendi ama hala göndermiyorlar. Yetkinin Ankara mahkemelerinde olduğunu ve şirketin Genel Müdürlüğünün Ankara’dan olduğundan bahisle, on binlerce şubesi olan bir firmanın Genel Müdürlüğünde davamızın açılması gerektiği söylediler. Şubede açılan davanın kabul edilemez olduğu yönünde bizimde fazla şaşırdığımız bir sav ileri sunuldu. Mahkemede buna ilişkin olarak değerleme yapmak adına resmi yazıları olmak için davayı erteledi bunu bekliyoruz.”

“ AİHM’e değin yolu var”
Dava sonucunda beklenen sonuç alınmadığı takdirde Yargıtaya gideceklerini dile getiren Kocabey; “İstediğimiz sonucu elde edemediğimiz takdirde olay Yargıtay’a intikal ettirilecek. Olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine değin götürmeyi düşünüyoruz. Ben bilhassa bir telefon numarası diye kolay bir olay gibisinden telakki edilmemesini istiyorum. Kolay bir numara bir tüccarı bir depoya dek götürebiliyor ”dedi. 

Ateş Hamitoğulları - Uğur Gülboy

sizlere dogruhaberler2016.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Paylaş

Benzer Yayınlar