Ünlü isimlere şantaj yapan hacker kendini böyle savundu


Dava dosyasına giren bir ses kaydında hackerin mağdurlardan para istediği, bir mailde ise kendisinin fakat 50 sene sonraki teknoloji ile yakalanabileceğini söylediği görülüyor.

Efsane basketbolcu Erman Kunter'in kızı spiker Refia Roksan Kunter Özkan, ünlü oyuncu İsmail Ege Şaşmaz ve eski kız arkadaşı Saime Ela Topçuoğlu ile katıldığı moda yarışmasıyla ünlenen Zeynep Öztürk’ün bilgisayar ve telefonlarından bireysel verilerini ele geçirerek özel hayatlarına ilişkin görüntüleri yayınlamakla tehdit eden şantaj çetesinin yargılanmasına başlandı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, esir sanıklar, Osman G. Merve N. ve Muhammed A., cezaevinden getirilirken, şikayetçiler Refia Roksan Kunter Özkan ve İsmail Ege Yanılmaz ile taraf avukatları da salonda hazırlanmış bulundu. Duruşmada laf bölge şikayetçilerden İsmail Ege Yanılmaz, eski kız arkadaşı Ela Topçuoğlu ile özel hayatına ilişkin görüntülerin ele geçirildiği ve bunun karşılığında sanık Osman G. kadar defalarca şantaja maruz kaldığını anlattı. O dönem çalıştığı dizinin demin yayınlanmamış bölümlerin senaryolarının da ele geçirildiğini ve sosyal medyada paylaşıldığını anlatan Yanılmaz, davalı Osman G.’ye toplamda 31 Bin TL ödeme yaptığını ifade etti.

“Oynadığım dizinin yayınlanmamış bölümlerinin senaryolarını paylaştılar”

Bir gün bir anda telefonun hacklendiğini anlatan Şaşmaz, “Telefonumdaki hesabıma ulaşıldı. Girmeye çalıştım ama başaramadım. Hemencecik akabinde biri beni cep telefonumdan arayarak ‘Hesapların hacklendi’ dedi. O sıra çalıştığım dizinin az önce yayınlanmamış bölümlerine ait senaryoları twitterda paylaşacağını söyledi ve bunu yaptı. Çalıştığım yapım şirketine aleyhinde zor durumda kaldım. sonradan beni kız arkadaşım Ela’nın özel görüntülerini yayınlamakla tehdit etti ve ödeme yapmama karşın bazı özel görüntülerim yayınlandı” dedi.

İsmail Muhakkak: “Haysiyetime şerefime saldırdılar”

Sanıkların yakalandıkları güne dek gece gündüz öbür numaralardan kendisini aradığını ifade eden Muhakkak, “Beni kesintisiz arayıp para isteyerek tehdit etti. Kendisine parça parça para gönderdim. Ben huzurdaki sanık Osman’ı sesinden tanıdım. Benim hayatımı mahvetti. Kız arkadaşım Ela’dan ayrıldım. Ailesiyle kötü oldum. O şu an yurt dışarıya, ben buradayım. Haysiyetime şerefime saldırdılar. 2 hafta önce bir hayranım yanıma gelip bana internetten özel görüntülerimi gösterdi” diye konuştu.
Roksan Kunter: “Fazla korktum”

Talih eseri hesabını şantaj şebekesinden kurtardığını fakat olay derhal çok korktuğunu açıklayan sunucu Rokan Kunter, “Hesaplarımın hacklendiğini anladığım anda talih eseri yanımda bilgisayardan anlayan bir arkadaşım vardı. Hemen yeni bir mail adresi alarak hesabı kurtarmaya çalıştık. Hacklenen mailimden, yeni açtığım mail adresine elektronik posta gönderildi. Hesabımın hacklendiğini söyleyerek 10 Bin TL vermemi istediler. Evli bir insanım süt verdiğim bir çocuğum var. Çok korktum. Sonradan ulaşabilecekleri herhangi bir görüntüm olmadığını gördüm. Böyle şeylere zaten çok dikkat ederdim. Twitter hesabımdan 2 kez ‘Roksan Kunter’in hesabı hacklenmiştir. Birazdan özel görüntüleri yayınlanacaktır’ biçiminde tweet attılar. Hesabımın ele geçirilmesinin arkasından çalan telefonu açmadım, herhangi bir para ödemedim ve büyük uğraşlar sonucu hesabımı kurtardım. Sanıklardan şikayetçiyim” dedi.

“Ünlülerin bakımlı bilgilerine internette erişmek muhtemel”

Duruşmada sonradan mağdur ünlüleri arayarak şantaj yaptığı bahis edilen davalı Osman G. savunmasını yaptı. Kimlik tespiti esnasında aylık 11 Bin 500 TL gelirle özel güvenlik uzmanı olarak çalıştığını gösteren sanık Osman G., meşhur isimlerin rahat bilgilerine internet ortamında erişimin muhtemel olduğunu söyledi. Savunmasında “Ben şikayetçilerin verilerini internetten aldım” diyen davalı Osman G., “Orada birçok ünlünün verisi vardır ve bu verilerin çoğu herkese açıktır. Huzurda yer alan öteki 2 tutuklu arkadaşımın olayla ilgisi yoktur. Ben onların cep telefonlarını kullandım. Oysa onların bundan haberleri yoktur” diye konuştu.
Davalı: “Hacklemenin ne olduğunu bile bilmem”

Duruşmada ifadeleri alınan öteki 2 esir sanıktan Muhammed A., “Hacklemenin ne olduğunu bile bilmem. Bunu yapacak bilgi ve becerim de yoktur. Osman bir şirkette işe başladığını beni de yanına bakmak istediğini söyledi. Osman’ın getir götür işlerini ve şoförlüğünü yapardım” dedi. Osman G.’nin birlikte yaşadığı eski kız arkadaşı olduğunu bildiren sanık Merve N. ise, şantaj olaylarından haberi olmadığını, Osman G.’nin yanına sosyal ağ uzmanı olarak çalıştığını belirtti.

Ilk duruşmada 2 tutsak sanığa terhis

Ara kararını ifade eden duruşma, sanıklar Merve N. ve Muhammed A.’nın, ifadelerinin gücenmiş oluşu ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine hükmetti. Tahliyelerine karar verilen sanıklara, her duruşmaya katılma zorunlulukları olduğunu huysuz halde bitmiş tutuklanacaklarını andıran mahkeme, sanık Osman G. hakkında ise adaleli kabahat şüphesini bildiren olguların bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşmada, sanıkların ele geçirdiği müstehcen içerikli özel görüntülerin kapalı oturum yapılarak sadece taraf avukatları eşliğinde incelenmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

“Şaşmaz ile hacker arasındaki görüşmesinin ses kaydı dava dosyasında”

öte yandan oyuncu İsmail Ege Muhakkak’ın şantajcı hacker ile yaptığı telefon görüşmeleri dava dosyasına girdi. Oyuncu Muhakkak, göre kaydedilen ve dava dosyasına giren telefon görüşmesi kaydında sanık Osman G.’nin diğer oyuncuların da hesaplarını ele geçirdiği ve oyuncuların hesaplarını geri almak için kendisine para verdiğini söylediği görülüyor.
Dava dosyasına giren ses kaydında oyuncu Muhakkak ile davalı Osman G. arasında şu diyalogların geçtiği görülüyor;
Şaşmaz: Benim izlediğim bir film vardı ‘Yüzü değil’. O filmlerdeki adamlar gibi misin sen de.
Hacker: O meslek televizyondaki gibi olmuyor ya. Benim de bir işim var. Siber güvenlik uzmanıyım. Gündüzleri koruyorum geceleri saldırıyorum. Sen bu hesabı istiyor musun?
Yanılmaz: İstiyorum emrindeki istemez miyim?
Hacker: Birazcık önce mailleştiğim birey sen misin?
Muhakkak: Evet benim. 15 Bin TL istedin. Bir De dalga geçtin benimle,’Bütçe pozitif geldiyse diye’
Hacker: Dalga geçmedim aslında. E. K.(meşhur bir oyuncu) 35 Bin TL verdi. O adam ne yapsın?
Yanılmaz: E.K. 35 Bin TL verir. E.K. abinin de özel şeyleri vardır.
Hacker: Değil mi? Basmakalıp vardı. Neyse uzatmaya gerek değil. Hemen sen ne diyorsun bu konuya?
Yanılmaz: Valla bilemedim. Ben nasıl vereceğim bu parayı sana?
Hacker: Bitcoin (Ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine arabulucu kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir cins dijital para birimi)
Muhakkak: Nasıl?
Hacker: Bitcoin.
Şaşmaz: O ne çağırmak anlamadım?
Hacker: Sen maile gel anlatacağım ben sana
“Hacker ele geçirdiği mailden Yanılmaz’ı korkutma etmeye devam etti”
Dava dosyasına giren bu görüşmenin arkasından sanık Osman G. ile Muhakkak ile aralarında gerçekleşen mailleşmelerde dava dosyasında yer aldı. Dava dosyasında bulunan maillerde sanık Osman G.’nin kendisini fakat 50 yıl sonraki bir teknoloji ile yakalanabileceğini söylediği görülüyor.

Dava soyasında bulunan mailler ise şöyle;

“İnstagram şifreni değiştirdim. Bu sadece uyarıydı. İkinci kere komple el koyarım. Güvenlik onayı koyman bana engel yok. Ses kaydı almanın da bir önemi yok. Türkiye teknolojisinde bana ulaşabilmen için yaklaşık 50 sene daha ülkenin ileri teknolojiye sahip olması gerekir.”

11 Nisan 2016 00.10

Yanılmaz: “5 Bin TL gönderebiliyorum. Bunu yeniden yapmayacağına söz veriyorsan ve bütün hesaplarımı geri vereceksen nasıl yapmam gerektiğini de yazar mısın?”
Hacker: “Dostum senin hesapların benim bir işime afacan. sosyal ağ takıntım değil. Kitlelerin toplandığı yerlerden nefret ederim. Kalabalıktan nefret ederim. Ödemeyi yaptığın anda hesap bilgilerin elinde olacak”.

- Avukattan TC kimlik numaralı şifre uyarısı

Dava hakkında değerlendirmelerde bulunan Ege Şaşmaz’ın avukatı Mansur Afşin, birçok vatandaşın kimlik verilerinin internet ortamına yayıldığını, hacker çetesinin bu yolla kişilere ulaşarak özellikle meşhur isimleri seçtiğini belirtti. Isim-soyismiyle email adresi bölge ve parola olarak TC kimlik numaralarını kullanan vatandaşları uyaran avukat Yavaş, en kolay çökertilen hesapların bunlar olduğunu açıklama etti.

İddianame: “Hackerin bilgisayar programcılığı üstüne hiçbir tecrübesi ve eğitimi değil”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı göre hazırlanan iddianamede, Osman G’nin bilgisayar programcılığı üstüne hiçbir tecrübesi ve eğitimi olmadığı, arkadaşları Merve ve Muhammed’i de yanına aldırarak bir müddet birlikte çalıştıkları anlatıyor. Bu süreçte sanıkların plan yaparak ünlü olan kişilerin hesaplarını hackleyerek ele geçirdikleri özel bilgi, evrak, fotoğraf, video vb. bilgileri şantaj gerçekleştirmek suretiyle para kazanma konusunda anlaştıklarını aktarılan iddianamede, sanıkların bu doğrultuda meşhur isimlerin hesaplarını ele geçirerek dar ya da müstehcen görüntüleri yayınlamakla tehdit ederek şantaj yaptıkları, ünlülerden aldıkları paraları da birbirlerine banka hesabından havale ettikleri ve bambaşka bankamatiklerden çektiklerine dair deliller olduğu yer almıştı.

Ünlüleri telefonla arayarak şantaj yapan sanığa 72 yıl hapis istemi Sanıklardan Osman G.’nin; Refia Roksan Kunter Özkan, İsmail Ege Şaşmaz, Saime Ela Topçuoğlu ve Zeynep Öztürk’e karşısında işlediği öne sürülen “bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek, bilişim sistemini engellemek, özel hayatın gizliliğini ihlal, ve şantaj” suçlar nedeniyle 40 yıldan 72 yıla kadar hapsi istenen iddianamede diğer sanıklar için ise çeşitli oranlarda hapis cezası talep ediliyor. 

sizlere dogruhaberler2016.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Paylaş

Benzer Yayınlar

EmoticonEmoticon

:)
:(
=(
^_^
:D
=D
=)D
|o|
@@,
;)
:-bd
:-d
:p
:ng