Kestane şekeri ile Bursa’yı dünyaya tanıtmaya istikrarlı olan Kardelen Kestane Şekeri, yaptığı yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla dikkatleri üstüne çekiyor. 2017 yılındaki kestane şekeri için alımlarını gerçekleştirdiklerini bildiren Aygün, “Kestane soyum sezonu bütün hızıyla devam ediyor. Bu yılki alım kriterlerimizi çeşitlendirdik.
Halihazırdaki kestanenin yanı sıra 2017 yılı için 500 ton kestane alımı gerçekleştirdik. Firmaya gelen kestaneler çiğ madde kabulde belirli analizler yapıldıktan daha sonra firmadaki soyum bölümüne geliyor. Bu alanda sezonda yaklaşık 30 personel istihdam sağlanıyor” diye konuştu.
Kestane şekerinin eşsiz bir tat olduğunu açıklayan Aygün, “Bunun toplanması, fabrikaya gelmesi, işlenmesi gerçekten meşakkatli bir süreçtir. Ilk Önce kestane çiğ madde olarak şekere uygun olan formunu uygulamak durumundayız. Çünkü her kestane şekere uygun olmuyor. Bunun yanı sıra lezzetinin ağızda hissedilmesi istenilen kriterlerden en başta gelenidir. Biz Kardelen olarak sade kestane şekerinin yanı sıra, çikolatalı, haşlama, portakallı, fıstıklı, şuruplu ve kestane ezmesi gibi 60 çeşit ürün yelpazesi bulunmaktadır. Bu ürünlerimizi de yurt içine olduğu gibi yurt dışındaki pazarda da markamızı ön plana çıkarmayı başardık” dedi.
Bursa'nın amblem ürünlerinden kestane şekerinin, şehrin esas caddelerinde kilosu 5 ile 10 liradan satıldığına da dikkat çeken Aygün, “Bunlar müşteriyi kandırmaya yönelik satışlardır. Kestanenin ham haline baktığımız süre 15 liradan satılırken, kestane şekerinin kilosunu 10 liradan almak olası yok. Bunun hazırlanması, işçiliği, şekeri bambaşka bir iştir. Biz kestane şekerinde kalitemizle ön plandayız. Bizim sloganımız ‘fiyat unutulur kalite akılda kalır’ olmuştur. Kalitemizi her geçen gün yüksek tutup öbür şekillerde kestane şekerini sunmaya çalışıyoruz. Bu şekilde satmak yapanlar ayrıca Bursa’ya fena bir imaj ayrıca de birincil kez kestane şekeri tadına bakanların düş kırıklığına uğratmaktadır” diye konuştu.
Kestane şekerinin gizleme koşullarıyla ilgili de konuşan Aygün, “Firmamız bu alanda ürettiği dirençli mahsul grupları şurubunda ya da öbür paketleme ambalajlarında 2 yıla dek koruna biliyor. Sıradan şartlardaki bir kestane şekeri ise, sıcağa maruz kalmadan 8 derecelik bir ortamda 60 gün dayanabiliyor" dedi.
Kestane şekerinin faydalarını saymakla bitmeyeceğini gösteren Aygün, çocukların çikolata yemelerinin yerine kestane yemelerinin önemli olduğunu söyledi. Aygün son olarak Bursalıların ziyaretlerinde çikolata yok de kestane şekerleri götürerek Bursa’yı ve kestaneyi tanıtması gerektiğine uyarı çekti.
Abdullah Çibir
sizlere dogruhaberler2016.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
EmoticonEmoticon